Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Co jsou rasty

23. 6. 2014

JAK RASTY VYPADAJÍ/MOHOU VYPADAT

Rasta copánky jsou originálním účesem, který se inspiroval v Africe. V podstatě to znamená, že všechny vaše vlasy budou zapleteny do drobných copánků - jejichž délka, počet, tvar i barva záleží jen na vaší/mojí fantazii

Při pletení se k vašim vlasům přidává materiál kanekalon, jenž je strukturou i na pohmat velmi podobný vlasům. S jeho pomocí se pak může docílit mnoha barevných kombinací, ale lze zůstat i u vaší přirozené barvy (před lety bylo cca 20 barev, teď lze vybrat ze stovek odstínů včetně ombre nebo materiálu fosforeskujícího ve tmě -  naživo nebo online v Kanekalon Store. Jinde nekupuji, protože zde vítězí kvalita a profi přístup).

 

Délka - copánky mohou být libovolně dlouhé, můžete přijít s mikádem a odejít s copánky po pas dlouhými. Copánky jsou vhodné na překlenutí doby dorůstání krátkých vlasů, kdy je úprava vlasů velmi obtížná.

Tvar - copánky mohou být rovné nebo celé zvlněné, mohou se zvlnit jen konce..... Copánky mohou být dopletené až do konce a zatavené, či se konce ponechají volné (tzv.open-rasta, viz níže).

Open rasta - levné a krásné prodloužení vlasů - časově nejméně náročnou formou rasta copánků jsou tzv. open rasta. Hodí se pro ženy s vlastními vlasy cca 8-15 cm dlouhými. Copánky jsou zapletené jen po délku vlastních vlasů a zbytek materiálu se ponechá volně. Po několika hodinách může pak krátkovláska odejít s vlasy až do pasu a to ve všemožných barevných odstínech.

open-rasta-zizi-kanekalon.jpg

 

 

 

 

 

 

Pro inspiraci zkuste zabrouzdat do fotoalba, ve kterém jsou obrázky (výhradně) mých prací.

 

ÚDRŽBA COPÁNKŮ

Copánky nepotřebují prakticky žádnou údržbu, což oceníte hlavně (nejen) na dovolené. Ráno se probudíte - a originální účes je hotový. A to klidně až tři měsíce.


Ničí afrocopánky vlasy? Rasta copánky vlasy rozhodně neničí. Naopak, vlasy si odpočinou od barev, fénů, žehliček ...Umývání není třeba zdaleka tak často a provádí se úplně stejně, jako u normálních vlasů. Když se rozhodnete vrátit k vlastním vlasům, copánky se jednoduše rozpletou, vlasy umyjete, ošetříte kondicionérem - a je to. Vlasy budou takové, jako předtím.

Jak dlouho vydrží? Průměrné vlasy rostou cca 1 cm za měsíc, proto jsou časem vidět odrosty. Jsou dvě varianty - nevadí vám to, odrosty "zamaskujete" čelenkou, šátkem, případně si necháte copánky, které jsou nejvíce vidět, přeplést. Optimální doba nošení rasta copánků jsou tři měsíce, poté doporučuji copánky rozplést, vlasy zregenerovat, ale po pár dnech se klidně můžete k rastům vrátit.

CO MÍT, JAK VYPADÁ PLETENÍ

Pokud se rozhodnete zkusit změnu a načas nosit afrocopánky - připravte si alespoň jeden den času. Aby byly copánky opravdu pěkné, je třeba dělat je pečlivě. Copánky po celé hlavě trvají podle počtu (tj. jejich tloušťky) a délky od 6 do 12 hodin času.

Délka vašich vlasů by měla být alespoň 8 cm - jinak by copánky mohly sklouzávat.

Vlasy by měly být alespoň týden po barvení a lépe bez trvalé - ta vlasy ničí a při zaplétání by se mohly polámat.

A konečně - připravte se na změnu! Copánky působí více žensky a hlavně - budete se v nich cítit jinak (ten pocit zná každá žena - když odchází z kadeřnictví:-) Budete zajímavější a atraktivnější, budete jiná. O zkušenostech přímo od mnou zapletených žen můžete číst ZDE

pleteni-copanku3.jpg

 

Chcete-li se na něco dalšího zeptat, neváhejte mi napsat na email uvedený v Kontaktech.