Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Mýty o copáncích

23. 6. 2014

Mýtus č.1: Copánky nejdou rozplést a musím se pak nechat ostříhat

Pokud vám copánky nezaplétá amatér, ale někdo se zkušeností, pak samozřejmě jdou kdykoli rozplést. Zapletený materiál kanekalon se sundá a lze se snadno vrátit k vlastním vlasům.

Mýtus č.2: Copánky ničí vlasy

Zapletení vlasů do copánků rozhodně vlasy neničí. Naopak, protože copánky můžete nosit klidně 3 měsíce, vlasy si odpočinou od různých přípravků, fénování, barvení apod. Z vlastní opakované zkušenosti vím, že vlasy opravdu nejsou tím, že jsou načas zapletené do copánků, nijak poškozené.

Tento mýtus vzniká zřejmě proto, že při rozplétání se z hlavy kromě přidaného kanekalonu sundává i mnoho odumřelých vlasů - bez copánků si každý den vyčešete až 100 odumřelých vlasů. Jde o přirozenou obnovu pokožky.Odumřelé vlasy v copáncích zůstávají. Vynásobte si množství vlasů počtem dnů, kdy máte copánky.....

Mýtus č.3: Copánky potřebují speciální údržbu

Přesně naopak - copánky jsou praktický účes. Mnohem více času a úsilí musíte věnovat údržbě vlastních vlasů, než copánkům. Hlavu si myjete úplně stejně - ale méně často. V copáncích nemáte pocit "mastných vlasů", mytí je tedy především o odplavení prachu a jiných nečistot z pokožky hlavy. 

Jediná speciální péče je třeba tehdy, když s čerstvě zapletenými copánky jdete hned na přímé letní sluníčko - pokožka je více odhalená a potřebuje tedy ochránit před spálením sprejem s UV faktorem.

Mýtus č.4: S copánky budu víc vidět

Tak toto mýtus není :-))) Můžete se těšit na obdivné pohledy mužů, zkoumavé pohledy babiček a nadšené poznámky malých dětí.