Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Reakce a reference

Nejnovější reference přidávají klientky dole do komentářů, zde publikuji starší, obsáhlejší, se svolením autorek i s jejich fotkami. Hezké čtení!:-) Ze srdce děkuji všem!

sriyantra.jpg

12/2018

Ze tmy do světla

Nápad na copánky přišel náhle, na pobytu ve tmě na Slovensku. Celý den jsem si zaplétala copánky, a nevěděla jsem proč.... Po pobytu ve tmě jsem objevila Péti webovky a nápad byl dokreslen. Měly jsme tak pozitivně laděný telefonát, že jsem se nemohla dočkat na naše první setkání a samozřejmě pletení a nový účes. Pleteni a úprava barev jí jde na jedničku. Je znát, že už se tomu věnuje nějaký pátek. Všem moc doporučuji. Kamila

kamca-modre.jpg

 

 

 

 

 

 

 

7.8.2015

Moje malá letní revoluce

je září, podzim se začíná pomalu hlásit a já rozplétám svých 141 copánků  Stalo se pro mě už tradicí, že každý rok na přelomu května/června svěřím svoje kudrliny Pétě, která mě na pár měsíců změní k nepoznání. V minulosti jsem byla „pokusným králíčkem“ a nechávala si dělat různé variace jen z mých vlasů nebo pár copánků síly z kanekalonu. Potom se ve mně cosi zlomilo a já toužila zkusit víc. Vzpomínám si na mé první copánky po celé hlavě. Nebyla a není to jen vizuální změna, i když se to tak může zdát a u spousty lidí se setkávám dokonce s nepochopením a negativními reakcemi. Copánky se pro mě staly malou letní revolucí a krásným úsekem roku. Společně s vlasy do nich nechávám zaplétat sílu, pozitivní myšlení, odvahu a sebejistotu. Ať zní tyto věty jakkoliv pateticky, chci všem, kdo uvažují o takové změně říci: Neváhejte! Vykašlete se na to, jestli se společnosti něco líbí nebo nelíbí. Řiďte se tím, co cítíte a považujete za správné. Poslouchejte svůj vnitřní hlas a nebojte se. Při nejhorším jsou to přece jenom vlasy :-)…a zároveň nejsou. O tom to je. Mnohým se můžou zdát takové experimenty zbytečné, ale můžu potvrdit, že společně se změnou účesu ke každému dorazí i změna v psychice. Záleží jen na lidech, co jsou ochotni přijmout a co ne. Mě díky copánkům vždy opustí jakási upjatost, mám pocit větší svobody, cítím se víc žensky, jsem více bezprostřední a pozitivně vyladěná. Často když o tom přemýšlím, směju se nad tím, jak málo stačí, aby se člověk cítil jinak, aby najednou byl jinak naladěný, jinak přemýšlel a žil. Stačí si jen sednout a nechat Aminetu kouzlit. Teď když už mám zpět svoji blonďatou hřívu, začíná u mě znovu režim těšení na další letní revoluci. Mám to v sobě tak nastavené, že si během roku copánky nenechávám, ale nezáleží na tom v jakém měsíci nebo dni si je člověk nechá udělat. Záleží jen na tom, jestli chce. Jestli chce strávit den s krásnou osobu, která ho obohatí už jen svoji čirou přítomností a jako bonus mu změní účes

Mohla bych napsat tisíc slov a stejně cítím, že není v mých silách s nimi vyjádřit, jak moc si vážím Aminety i toho co dělá. Proto vám potencionálním zájemcům nezbývá nic jiného než to zkusit. Objevujte sami sebe, opravdu to stojí za to!

nejvěrnější usměvavá zákaznice Ája

dotek-tyrkysoveho-more.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.3.2013

Copánková magie

Jedním z těch okamžiků, kdy jsem za copánky nesmírně vděčná, jsou rána. Jak vstanu, tak jdu. A pořád mi to sluší.

Když jsem je měla poprvé, překvapilo mě, co všechno si na hlavě můžu vytvořit. S copánky můžete vypadat stejně rozpustile jako elegantně. Baví mě experimentovat a zkoušet. Lidé, kteří nad copánky váhají, se často děsí toho, že v nich nebudou vypadat dobře, že se jim zničí vlasy a podobné nesmysly. Moje vlastní zkušenost praví, že v copáních nebudete vypadat blbě. To nejde. V copáncích jste to vy. Nikdo jiný. A vlasy? Často se zapomíná, že právě o ně v jakékoli podobě, copánky nevyjímaje, musíte adekvátně pečovat. Třeba tím, že pijete dost kvalitních tekutin, protože vlasy je potřeba zalévat. Co se další péče týče, na rady zkušenějších používám březový šampon a nechodím spát s mokrou hlavou. Copánky nepotřebují mýt denně, ale jinak se o ně staráte jako o normální vlasy. Další věc, na kterou nedám dopustit, jsou oleje. Kokosový používám v prvních dnech, kdy jsou copánky ještě hodně utažené, kůže je odhalenější a je třeba copánky dobře promastit a vyživit. Po týdnu nastupuje můj milovaný jasmínový olej. Vtírám ho do vlasů denně. Velmi se mi to osvědčilo i v tom, že jakmile copánky musím sundat, vlasy se velmi rychle vzpamatují.

Obecně pečovat o sebe je příjemné a copánky vás k tomu nenápadně ponoukají. Nikdy jsem je nebrala jen jako módní záležitost. S copánky mi do života přišly vjemy mnohem hlubší.

Když s nimi čerstvě žijete, cítíte se dobře. Víte, že vám to sluší. Líbí se vám pohled do zrcadla a tak nějak se obecně víc smějete. Tenhle nárůst pozitivní energie pocítíte prakticky okamžitě. Lidi se na vás taky víc smějí, muži se za vámi otáčejí a často neváhají zdůraznit, jak se jim líbíte. Obecně se vám najednou s lidmi lépe komunikuje. Snad je to proto, že jste sami se sebou v pohodě, v sobě jste si jistí a ostatní díky tomu vidí a vnímají, jak záříte. A je jim ve vaší přítomnosti dobře.  Když mám copánky, svět se mi nevrhá k nohám, ale díky tomu, že jsem v sobě šťastná, mi jde mílovými kroky naproti.    

Vlastně s nimi nemám jedinou negativní zkušenost nebo zážitek. Ne, rozhodně nevyřeší vaše problémy. Ale pomůžou vám objevit svou ryzost, krásu, která se nedá jen tak schovat, divokost, která rozbijí skořápku rutiny a zabředlosti. Lidi se na vás smějí, protože se jim líbí, co vidí. Vy jim úsměv oplácíte a tak se navzájem obdarovávají úplně cizí lidé lepším pocitem a hezčím dnem.

Když jdu po ulici, lidi nevidí moje copánky. Díky těm copánkům vidí mě. Pokaždé si do nich nechávám zaplétat sílu a odhodlání. Taky radost, kočičí hravost, svůdnost i křekhost vodních víl. Štěstí a pozornost na ty správné lidi ve správný čas. Lásku, protože bez té se prostě žít nedá. Do copánků si krom peříček, rolniček, korálků a malých mincí pro štěstí můžete nechat zaplést vlastně cokoli. Fantazii se meze nekladou. Ani barvám. Copánka prostě dělají radost. Vám i všem kolem. A to je přece taky kouzlo. Možná, kdyby si lidi do svých životů takových kouzel zaplýtali víc, byl by svět o něco hezčí místo na žití.

Já tomu věřím. Určitě to neznamená, aby si udělali copánky všichni na světě. Jen doufám, že každý, kdo je má, s nimi rozdá tolik radosti, že ostatní už jednoduše žádné copánky na to, aby byli svoji, potřebovat nebudou.

Raila - herečka a tanečnice 

blue-magic-braids.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-*

(Dagmar, 1. 9. 2021 19:18)

Přišla jsem si pro copánky a odcházela se Zážitkem. Nečekala bych, kolik dalších příjemných rozměrů může mít návštěva kadeřnice. Díky, šamanko, žes mi vstoupila do života, těším se na další povídání a pletení;-)

Vic než jen copánky

(Markéta Prchalová, 1. 9. 2021 11:58)

Vždy si nechávám naplést copánky nebo dready s určitým záměrem a pro jeho posílení a neustálé připomínání ho během každodenního života. Je to pro mé hluboká a rituální transformace, se kterou si nedokážu představit jít za nikým jiným než za Petrou-Aminetou. Ta atmosféra a její energie do procesu vždy vnáší posvátnost, moudrost a plnou podporu a pozornost, zároveň nádherně uzemňuje, tak, jak se ukotvuje záměr do hmoty-naplerených copánků/dreadů <3 <3 <3