Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

O MNĚ

Jsem opravdu vděčná sobě, životu i svým zákazníkům, že mohu napsat, že MILUJU SVOU PRÁCI. Stále víc a víc žen i mužů se zcitlivuje a vnímá, že vlasy jsou takové naše anténky do vesmíru.

Že v sobě uchovávají zkušenosti, zážitky, energii.....a že pokud cítíme potřebu změny v našem životě, je velmi mocné, stane-li se skrze proměnu vzhledu. Někdo si koupí nový oblek, někdo se potetuje, a někdo to „vezme od hlavy“ skrze copánkatou/rasta/dredatou/boho Proměnu u Aminety.

Vnímám stále více a také tak vědomě pracuji, že proměna je navýsost osobní a hluboký přechodový rituál.

Za ty roky vidím, jak opravdu až neuvěřitelné změny v životech zákazníků nastaly poté, co jsme strávili těch několik společných zaplétacích hodin.... je to tak, že nejde jen o to, aby účes vypadal hezky. Na hlavě vám spolu s ním zůstává energie toho, kdo ho vytvořil....proto se někdy stane, že jdete třeba natěšené ke kadeřnici a i když vás ostříhá, jak jste si přáli, máte pár dní poté chuť to celé změnit, přebarvit...zkrátka zbavit se té energie.

Toho všeho si jsem vědoma a proto při zaplétání „přepínám“ - dávám stranou své ego jak to jen jde, napojuji se na Akášu (nebo jak to chcete nazývat) a vplétám do copánků to, co je záměrem, přáním dané osoby. Co ji nejvíce v danou chvíli podpoří. To miluju. Miluju vnímat, že malé zázraky se dějí a stačí se tomu otevřít....

Takové moje velké osobní otevření byly tři cesty do Západní Afriky před 14 lety.....

V Africe jsem se potkala se smrtí i nekonečnou touhou slavit každý moment, kdy jsme v pořádku a živí.Síla komunity, síla bubnu a společného tance, síla přírodní spirituality....

 

V ČR jsem už před 15ti lety zkoušela nabízet lidem jiný pohled na věci jako je ekologie, duchovno, vztah ke zvířatům....v rámci jednoho grantového projektu pro známý pražský klub...to už je ale hoooodně dávno......pak mé schopnosti organizační a produkční prozkoušely na dřeň druhá a třetí sezóna pražského Divadla Kampa, kdy jsme s mou sestrou duše Zuzou toto tehdy kulturní centrum doslova postavily na nohy a zajistily mu věhlas, stalo se úžasným propojovacím místem pro lidi smýšlející trochu mimo hlavní proud a vzniklo mnoho krásných projektů, událostí a přátelství.

Oslavy přírodních cyklů, taneční a meditační kruhy, ženské kruhy, semináře.....poznala, organizovala a občas i vedla jsem toho mnoho......a stále občas copánkovala, když jsem měla čas.

Pak jsem po druhém svém týdenním Pobytu ve tmě dala okamžitou výpověď v tehdejší práci, která byla veskrze kancelářská a přestala mi zcela dávat smysl (i když se zdálo „sexy“ pracovat pro velkou neziskovku) a měsíc poté sedím v lese a vidím, že bych ráda dala vzniknout místu v přírodě, kde se lidé mohou sejít a prožít nějaký PŘECHODOVÝ RITUÁL.

Ale Všeduch má humor a ukázal mi, jak nevyzrálé tehdy moje plánování bylo.....Ty a vedení rituálů???? Tak si to nejprv laskavě prožij na vlastní kůži,ano?

A otěhotněla jsem:-) Do vozíčku horské dráhy jménem Mateřství jsem nasedla, jak jsem si přála – přirozeným domácím porodem a otevřeností všemu, co kontaktní rodičovství dokáže přinést.

Rok a půl jsem strávila s miminkem v Holandsku a došlo mi, jak úžasná, bohatá země je Bohemia a že jsem Bohém, který patří tam, kam se narodil.Jak velmi si cením všech těch duchovně vyspělých bytostí, které tady žijí a tvoří a že jsme opravdu naprosto unikátní země.

Jsem tedy o 7 let dál a došlo mi mnoho..... došlo mi, co opravdu nemám ráda ve svém životě - DOGMA.....nauky a lidé, kteří prosazují, že jedině ten jejich pohled a způsob je ten správný..... zvláště pokud jde o spiritualitu a osobní rozvoj ….nebo o zdraví.....z tohoto pohledu bylo extra zajímavé žít tady v ČR za doby VládySvědkůKovidových:-)))

Došlo mi také, že mým posláním, které jsem hledala, je to, co už dávno dělám.

Proměny účesů ale v duchu přechodového rituálu, s využitím všech mých znalostí, zkušeností, dovedností, kontaktů a v pokoře......nikdy jsem si neplatila reklamu, aplikaci Instagram nemám tak dlouho, prostě po letech zkušeností vím, že moje vibrace přitáhne přesně tu nebo toho, kteří mne mají potkat a komu mohu být užitečná....právě tím „něčím navíc“, co přidávám k individuální vlasové proměně, která mne stále baví víc a víc.....protože to je pokaždé jiné, silné, krásné, tvořivé a hluboce transformační.

Díky ze srdce za všechna setkání.

Děkuji za nekonečný proud inspirace od širokého kruhu zajímavých bytostí, s kterými jsem /jsem byla v propojení, ať již pracovním, či kamarádském:

Viliam Poltikovič a Hanička (Poltikovicovi.com), Jarda Dušek, Milan Hrabánek (Holos.cz), Kryštof Koucký (Chrám obrody), Zdeněk Ordelt (Slovanský kruh) a Milan Buchta, Robin Čumpelík (Inovace republiky), Sananda (Shangri-la), Marek a Zuza (Freecooperation + Divožena), Markét (ženské rituály) , Nami (Nami Maria Lada), Mariri (Amritam), Radimilka (Lesni oaza), VESNA, Katie, Janka (Aromama), Ingrid Bal (kundalini joga), Péťa (Afrotanec), Lída (kranio masáže),  LuHawa Goldin ...

a další desítky úžasných lidí, které jsem potkala, sdílela do hloubky, učila se a užívala si vzájemnou životní inspiraci.

Budeš dalším z nich?:-)

 

amineta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

pleteni-copanku-3.jpg