Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

CoronaZničilaVztahy.... opravdu???

17. 5. 2022

CoronaZničilaVztahy....opravdu???
Také to čtete a slýcháte? Jak nám to uplynulé období vyhroceného strachu, restrikcí a propagandy "zničilo" i ty nejbližší vztahy? Rozpory v rodinách, rozvody, deprese u dětí, nenávist od kolegů v práci kvůli rozdílnému postoji ke zdraví atd.atd.?
Dovolím si zde sdílet svůj pohled a zkušenost, třeba vám to pomůže nahlédnout toto téma z jiné perspektivy.
V této společnosti jsme od malička vedeni k - podle mně mylnému - chápání světa a lidí v něm. Totiž že všichni jsme (nebo bychom měli být) víceméně stejní.
Ano, jsou v té naší třídě "jedničkáři" a "pětkaři" a "problémisti" (ti, co dostávají důtky a poznámky z Chování:-) a "sportovci" ale ten průměr, my ostatní, se postupně naučíme nevyčnívat, nemít žádný "extrémní" názor a "zapadnout".
Pochopíme, že na něco máme nadání, něco nám nejde, ale skrze školství nebo výchovu naprostá většina z nás získá NULOVÉ POVĚDOMÍ o tom, že krom dovedností, charakterových rysů a fyzických odlišností má přeci každá lidská bytost také VĚDOMÍ!
A co víc - že existují různé úrovně vědomí. 
A že je jaksi žádoucí a prospěšné kráčet životem tak, aby se naše vědomí pročišťovalo, aby se navyšovaly naše vibrace, abychom chápali hlouběji a do šířky celou tuto Existenci. A našli si v ní své místo, svou originální cestu, svůj způsob, jak opravdu prospívat celku a bytostem kolem nás.
Díky tomu přesvědčení, že "víceméně jsme v základu všichni stejní", bohužel získáváme slepotu k maskám, které různí lidé nosí....a jak se ukázalo v uplynulých dvou letech, s navléknutím roušek jsme sice zakryli mimiku, ale odhalili masky a charaktery.
Pro sebe jsem si pozorováním naší české společnosti a chování bytostí v ní našla pár takových hlavních, určitě ještě nějakou na základě své zkušenosti doplníte:-)


Slušný občan
Kolaborant-prospěchář
Mystik
Bojovník za "pravdu"
Tyran- psychopat
Práskač
Nihilista


Jak se asi může nadále kamarádsky a bez toho, aby brzy "narazil", bavit třeba kolaborant s mystikem? Nebo bojovník za pravdu s nihilistou?:-)

Nechápejte mne špatně, rozhodně nejsem zastáncem škatulkování a nálepkování lidí, ostatně politika a média opět v plné síle ukázaly, jak jednoduchý nástroj propagandy a ovládání to je....ideálně když společnost rozdělíme jen na dva tábory, jako by neexistovalo už nic třetího ....nebo desátého, osmnáctého....
Ale ten fakt, že každá lidská bytost operuje směrem ven ze své momentální úrovně vědomí, ten tu je.
A díky odlišným úrovním tu je pak naprosto odlišné pojímání zásadních konceptů, jako je Pravda, Zodpovědnost, Láska, Dobro a Zlo, Smysl života, Vztah ke smrti....vztah k tomu, co nás přesahuje (v základu vůbec schopnost uvědomit si, že nás něco přesahuje - ta je např. u psychopatů téměř nulová, a proto si s klidem dovolí jednat tak, jak jednají).
Odlišná schopnost propojit se se svou duší (u někoho vůbec ochota připustit, že by duši měl), klást si fundamentální lidské otázky a hledat na ně poctivé odpovědi....

Tedy nikoli, uplynulé dva roky nezničily vztahy, jen v nahotě ukázaly to, kde a s kým jsme žili iluzi vztahu.
V náročných podmínkách, které tlačily na každého bez vyjímky, jsme odhalili, na jaké úrovni vědomí se nacházíme, masky spadly....A je celkem naivní myslet si, že "kdyby nebylo plandemie", měli bychom dál krásné vztahy.
Naopak, máme možnost vyvázat se z těch starých, neprospěšných, a prohloubit nebo navázat nové, prospěšnější.
Pro mne osobně to byl v tomto smyslu krásný, obohacující čas, který byl naplněn lidstvím,humorem, opravdovým setkáváním, opravdovým sdílením, opravdovými prožitky Života v jeho kráse a bohatosti Tady a Teď.
PS:Pokud by vás zajímalo více o úrovních vědomí, a nemáte čas číst celou knihu, velmi doporučuji audiočlánek mé milé Radimily, moudré vědmy, se kterou nás spojily - jak jinak - copánky. 

Nová Země vychází ze mě

img-20210930-wa0013.jpg